Lektioner

Vårterminen 2024

Vårterminens ridlektioner startar vecka 3, lördagsgrupperna startar vecka 6. Anmäl dig senast två veckor innan terminen startar. Grupperna varierar från nybörjare och vidare uppåt till de mer avancerade, även du som är tävlingsryttare, med eller utan egen häst.

Måndagar:
grupper hemma i Ganthem
Tisdag: grupper hemma i Ganthem
Onsdag: grupper hemma i Ganthem
Torsdag: grupper hemma i Ganthem
Fredag:

Lördag: varannan lördag med start kl. 10.30 barngrupp, kl.13.00 nybörjargrupp (i Ganthem)

Man betalar terminsvis för 14 lektioner, nybörjargruppens termin består av 10 lektioner. Anmälan är bindande när terminen har startat. Avanmälan minst två veckor innan terminsstart. Vid långvarig sjukdom/skada krävs sjukintyg.
Maxantalet i en grupp är cirka 5-6 ryttare.

För att rida lektioner krävs det att ryttaren är medlem i Ganthems Ryttarförening. Det ingår en olycksfallsförsäkring för alla medlemmar. Både ridskolan och klubben är anslutna till Svenska Ridsportsförbundet.

Är du intresserad eller vill ha mer information, kontakta Lina på 0707-55 92 34.
Varmt välkomna!

 

Allmän information
Under vår och hösttermin kan man rida lektion regelbundet, en eller flera gånger i veckan på lugna och välutbildade lektionsponnyer och hästar, eller på egen häst. På gården tillhör ett nybyggt ridhus, 60 x 20 meter, samt en uteridbana, 60 x 40 meter. Runt om finns det gott om terräng med bra och fina ridvägar.
Vi har lektioner för barn, ungdomar och vuxna. Det finns även möjlighet att rida eller att köra häst med vagn för dig med någon funktionsnedsättning. Du som vill ha lite mer finslipning så finns möjlighet till privatlektion och även tillridning och utbildning av häst. Så passa på att redan nu anmäla er till terminens ridlektioner.


Lektion nere på ängen.


När man är nybörjare är det balansträning som gäller. Då får man bl.a. rida barbacka ut i skogen.När man har kommit lite längre i sin ridutbildning får man lära sig att rida hästen i rätt form. Lukas går i rätt form på tygel.